fbpx

Ljuddämpning för Skola Samt Förskola

Hög ljudnivå och svårt med koncentrationen?

Svenska skolor har stora problem med höga ljudnivåer, särskilt i klassrum. Detta innebär att både elever och lärare snabbt blir trötta och tappar koncentrationen. Lyckligtvis finns det effektiva och beprövade lösningar för ljuddämpning för skola och specialutvecklade ljudabsorbenter för skolor och skolmiljön.

Skolan är en av de målgrupper vi fokuserar mest på och många skolor vänder sig till oss på Silentdecor för att hitta rätt ljudabsorberande åtgärder och välja rätt ljudabsorbenter. Vi har utvecklat flera framgångsrika produkter som har distribuerats i stor utsträckning i svenska skolor och förskolor.

Bänkskärm för skola

Bänkskärm – en succé och storsäljare

Genom att erbjuda era elever professionella bänkskärmar, så bidrar ni till lugn och ro och optimerar elevernas möjligheter till bra resultat. En ordentlig och ljuddämpande avskärmning har visat sig kunna göra stor skillnad.

Våra skärmar är utvecklade av oss på Silentdecor och tillverkade i Småland. Produkterna skapar en tystare och tryggare studiemiljö för alla i skolan och kan vara extra viktig för barn och ungdomar med särskilda behov.

"Skärmarna fungerar både som avdelare vid provskrivning och som koncentrationshöjare för de elever som behöver lugn och ro. De är lätta att plocka fram och hänga undan på väggen, och skapar en ljuddämpande atmosfär i klassrummet. Att de dessutom är dekorativa i sin enkla design och sobra färgsättning är en klar bonus!" "Vi gillar verkligen skärmarna, jag får hålla fast dem hårt för att de inte ska försvinna till annat klassrum! Vi skulle behöva fler."

Skola i Svensbyn, återkommande kund

"Vi gillar verkligen skärmarna, jag får hålla fast dem hårt för att de inte ska försvinna till annat klassrum! Vi skulle behöva fler."

Skola i Blekinge, återkommande kund

Bli av med slamret från stolarna med Silent Socks!

En annan absorbent i vårt sortiment är Silent Socks, som löser ett av de stora ljudproblemen i skolan: oväsen och slammer från när stolar dras över golvet och in under bord och bänkar. Dessutom dämpar Silent Socks ”krockljudet” mellan till exempel stolar och bordsben. Silent Socks är också skonsamt mot golvet och människokroppen. Du slipper repor och fläckar i golvet och du slipper tunga lyft.

Den inre gummibollen med sitt invändiga stöd bidrar till att Silent Socks sitter säkert på stolsbenet. Silent Socks är en svensk ljuddämpande produkt utvecklad för stålrörsstolar som dämpar skrapljud med upp till 18 dB, jämfört med stolens originaltass. Redan en dämpning med 8-10 dB upplevs som en halvering av ljudnivån.

Absorbenter för varje unik skolmiljö

Olika skolor och lokaler kan ha väldigt olika utmaningar när det gäller att ljuddämpa och få bort oönskade ljud. Vår långa erfarenhet av ljuddämpning för Skola och i andra sammanhang är en stor tillgång när vi hjälper skolor till lägre ljudnivåer med ökad trivsel och förbättrade skolresultat. Vi har ljudabsorbenter som passar just eran skola!

Förskola – effektiva ljudabsorbenter

Förskolan tillhör våra större målgrupper precis som skolan. Förskolor beställer produkter i vår webbshop eller anlitar Silentdecor för rådgivning. Problemen är ofta samma som i skolan. Stora barngrupper ger höga ljudnivåer som lokalerna inte kan hantera på ett tillfredsställande sätt. Med Silentdecors absorbenter reduceras ljudnivåerna till en behagligare nivå som minskar stress och trötthet både hos barnen och pedagogerna.

Giftfri förskola

Silentdecor följer och arbetar aktivt i enlighet med Giftfri förskola. Materialet i våra produkter är skonsamt och kemikaliesmart. Vi trycker med vattenbaserat bläck, aldrig något annat.