fbpx

Buller

Vad är det som vanligt folk förknippar med dåligt ljud? Jo det är buller. Det är väldigt intressant att göra ett test på google och se vad folk söker på. Just ordet buller är nästan dubbelt så mycket sökningar som tex ljudabsorbenter. 

Jag märkte detta som senast när jag snackade lite med vår granne i vår nya lokal. Han visste inte vad akustik var men buller visste han. Det som oroar mig är att “vanliga” byggare åker runt bland folk och säger att de kan fixa bullerproblem. Helt ärligt har de inte en aning hur man bäst tar hand om det. Det räcker inte med att sätta upp en mineralullsskiva på väggen eller tak.

Tyvärr finns det alldeles för många som säger att de kan allt om ljud. Jag har jobbat med ljud sedan 2002 och skulle väl kunna påstå att jag kan 20-30%. Jag jobbar mycket med en av Sveriges främsta inom buller och vibrationer och varje gång man träffar honom så lär man sig något nytt.

Ett av de områden som börjar få upp ögonen för dålig ljudmiljö är industrier. Det finns mängder av industrier i vårt avlånga land som har jätteproblem med buller. Det svåra med dessa miljöer är att de inte har tänkt på detta när de byggt sina lokaler eller satt in maskiner. Brukar vara väldigt komplexa miljöer som måste dämpas från både buller och vibrationer. 

Kontakta gärna oss så hjälper vi er att hitta lösningar för ert buller och vibrationsproblem.

Lämna en kommentar