fbpx

Ljudproblem i industi

När det handlar om ljudproblem i industrin så är detta något som sakta men säkert har börjat smyga sig fram. När man tillverkar större och större maskiner som ska klara att spotta ut mer och snabbare produkter ja då får man problem. Jag har varit på flera ställen där ljudet är långt över godkända värden.

Men man ska inte heller glömma att även vibrationer är farliga. Tänk er själva en stor pressmaskin som jobbar med ett tryck över 500 ton och ska pressa genom tjock plåt. Ja då både låter det mycket och blir skadliga vibrationer. 

Det finns många sätt att minska dessa ljud och vibrationsproblem. Det viktiga är dock att man använder rätt metoder för att få ner detta. Det räcker inte med att sätta upp lite ljudabsorberande plattor i taket eller på väggarna. Det är viktigt att man skapar sig en helhetsbild över problemet.

Vi eller någon av våra samarbetspartners kommer gärna ut till er och mäter på plats. Kontakta oss för att veta mer hur vi kan hjälpa er.

Lämna en kommentar