fbpx

Rätt ljudmiljö i skola

Svenska skolor har väldigt stora problem med för hög ljudnivå, framför allt i klassrummen och andra gemensamma utrymmen. Detta gör att både elever och lärare snabbt blir trötta och tappar koncentrationen. Som tur är så finns det ganska enkla metoder för att få en bättre ljudnivå. Vår storsäljare bänkskärmar är ett väldigt bra sätt att få bättre ljudnivå och det ger även elever lite lugn och ro.

Ofta när man tänker på ljudet så börjar med att sätta fast ljudabsorbenter i taket. Detta beror på att de som bestämmer vill ha väggarna fria för läromedel. Men enligt mig och många andra så borde man lägga mer fokus på väggarna. För väggarna finns det mängder av produkter som man kan använda sig av tex våra akustiktavlor.

En annan sak att titta på är stolarna. Är det bra “tassar” på dem så man slipper jobbiga skrapljud? Silent Socks som vi säljer är en mycket bra produkt för att förhindra dessa ljud.

Efter man har tittat på dessa 2 områden ja då kan man börja titta på taket. 

Har ni några frågor om bra ljudmiljö i skolor så skicka gärna ett mail till mikael@silentdecor.com eller släng in en kommentar här under.

Lämna en kommentar